Sojaglacerad majskolv med cashewnötter och gräslök

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Sojaglacerad majskolv med cashewnötter och gräslök

Glacen som görs av ketjap manis, vitlök, chilisås och sesamolja passar helt perfekt att pensla den söta majsen med när den steks. Servera sedan majskolvarna med krispiga cashewnötter och fint skuren gräslök.

Sojaglacerad majskolv med cashewnötter och gräslök

Ingredienser

4 portioner
1   vitlöksklyfta
3 msk  ketjap manis (söt soja)
1 msk  chilisås
1 tsk  sesamolja
1/2   lime (1/2 lime motsvarar 2 tsk saft)
4   färska majskolvar
2 msk  smör
1 dl  neutrala cashewnötter
1/2   kruka gräslök

För alla

Kontrollera noga innehållet i ketjap manisen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1323 KJ / 316 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater33 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Bbq T-bone med majskolv
Betyg 2.8 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nudlar med strimlat fläsk
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Sötstark sojaglaze
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Asiatisk carbonara
Betyg 2.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Revben med plommon och stjärnanis
Betyg 3 av 5.
56 personer har röstat
Under 60 min att tillaga