Sojabönsburgare med avokadokräm
Grönt är definitivt skönt! I alla fall i denna härliga rätt på burgare gjord på sojabönor innehållande mandelspån. De ugnsstekta sötpotatisklyftorna passar utmärkt ihop med den krämiga avokadokrämen och dess syrliga touch tack vare limesaft! Addera lite krispig sallad, och ta med dig tallriken ut i solen. Varsågod och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2018
Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg sötpotatis
1 msk olja
salt
peppar
Burgare
250 g sojabönor
2 ägg
1/2 dl mandelspån
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl ströbröd
150 g majskorn
1 msk olja
Avokadokräm
2 avokador
1 krm cayennepeppar
1 vitlöksklyfta
1 lime
Till servering
1 krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2660 KJ / 635 kCal
Fett31 g
Salt2.1 g
Kolhydrater63 g
Protein19 g
Kommentarer