Sojabönsburgare med avokadokräm

18
0
Sojabönsburgare med avokadokräm

Grönt är definitivt skönt! I alla fall i denna härliga rätt på burgare gjord på sojabönor innehållande mandelspån. De ugnsstekta sötpotatisklyftorna passar utmärkt ihop med den krämiga avokadokrämen och dess syrliga touch tack vare limesaft! Addera lite krispig sallad, och ta med dig tallriken ut i solen. Varsågod och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2018

Sojabönsburgare med avokadokräm

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg
sötpotatis
1 msk
olja
-
salt
-
peppar

Burgare

250 g
sojabönor
2
ägg
1/2 dl
mandelspån
1 tsk
spiskummin
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 dl
ströbröd
150 g
majskorn
1 msk
olja

Avokadokräm

2
avokador
1 krm
cayennepeppar
1
vitlöksklyfta
1
lime

Till servering

1
krispsallad

För alla

Innehåller ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2660 KJ / 635 kCal
Fett 31 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 63 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept