Sojabönsburgare med avokadokräm

21
0
Sojabönsburgare med avokadokräm

Grönt är definitivt skönt! I alla fall i denna härliga rätt på burgare gjord på sojabönor innehållande mandelspån. De ugnsstekta sötpotatisklyftorna passar utmärkt ihop med den krämiga avokadokrämen och dess syrliga touch tack vare limesaft! Addera lite krispig sallad, och ta med dig tallriken ut i solen. Varsågod och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2018

Sojabönsburgare med avokadokräm

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg sötpotatis
1 msk olja
salt
peppar

Burgare

250 g sojabönor
2 ägg
1/2 dl mandelspån
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl ströbröd
150 g majskorn
1 msk olja

Avokadokräm

2 avokador
1 krm cayennepeppar
1 vitlöksklyfta
1 lime

Till servering

1 krispsallad

För alla

Innehåller ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2660 KJ / 635 kCal
Fett 31 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 63 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden