UNDER 15 MIN | Enkel

Biscottikross med choklad

Biscotti är gott som det är men krossar du skorporna och blandar med hackad choklad och citronskal så får du ett härligt hemmagjort strössel som fungerar perfekt på glass, frukt och tårta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv det yttersta skalet av citronen. Krossa skorporna och hacka chokladen. Blanda skorporna och chokladen med citronskalet.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria biscotti eller annan glutenfri kaka.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.
Gör äggfri: välj äggfria biscotti eller annan äggfri kaka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • rivet skal av 1 citron
  • 10 biscotti (mandelskorpor)
  • 50 g mörk choklad (70 %)

Näringsvärde
Per portion

Energi 825 kJ / 194 kCal