Glass med mintbiscotti och choklad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Glass med mintbiscotti och choklad

En enkel men lyxig dessert där krossad biscotti och smält mintchoklad blandas till en krispig botten och toppas med mintglass. Passar utmärkt tillsammans med en kopp kaffe, gärna en espresso.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält mintchokladen i vattenbad.
  2. Krossa biscottin i en påse med hjälp av brödkavel. Blanda den krossade biscottin och den smälta mintchokladen till en jämn blandning. Häll ut blandningen på en bakplåt och jämna ut. Ställ in i kylen i 20 minuter.
  3. Skär den avsvalnade biscotti- och chokladblandningen bitar.
  4. Lägg biskottikrisp i botten av portionsglas och toppa med kulor av mintglass. Dekorera med biskottikrisp och myntakvistar. Servera direkt.

Recept och bild från Carte d´Or.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 mintchokladbitar
  • 60 g biscotti
  • ca 400 ml glass med mintsmak
  • 4 små myntakvistar
Lägg till i inköpslistan