Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bruschetta med kanelfrästa druvor

Gör en enkel och god bruschetta med kanelfrästa druvor till efterrätt. För receptet behöver du smör, råsocker, lantbröd, vindruvor och kanel. Servera druvbruschettan med en klick vaniljglass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp hälften av matfettet och råsockret i en stekpanna. Stek brödskivorna ca 2 minuter per sida.
  2. Skölj, kärna ur och halvera druvorna. Fräs druvorna hastigt i resterande matfett i stekpannan. Strö över resterande råsocker och kanel.
  3. Lägg upp brödskivorna på assietter och fördela druvfräset över.
  4. Servera bruschettan med vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1/2 dl råsocker
  • 4 skivor lantbröd
  • 200 g blå druvor
  • 200 g gröna druvor
  • 1 tsk kanel
  • vaniljglass till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1340 kJ / 320 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden