UNDER 15 MIN | Enkel

Äppelsallad med kanelcrunch

Fräscht och gott mellanmål med äpple och havregryn. Havregrynen fräser du snabbt i stekpannan och kryddar med honung och kanel, smaker som passar helt perfekt till äpple. Strö kanelcrunchen över äppelbitarna och njut av ett gott mellanmål.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret i en stekpanna och häll i havregrynen. Fräs havregrynen tills de blir lite gyllenbruna.
  2. Dra av stekpannan från värmen. Ringla över honungen och rör runt. Krydda med kanel. Låt havregrynen svalna.
  3. Dela äpplena och skär bort kärnhusen. Skär äpplena i bitar och lägg i två skålar.
  4. Toppa äppelsalladen med kanelcrunchen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 msk smör
  • 1/2 dl havregryn
  • 1 msk flytande honung
  • 1 krm kanel
  • 2 äpplen