Sockerstekta äpplen med havregryn

Sockerstekta äpplen är en suverän äppeldessert som du snabbt gör i stekpannan. Med kanel och havregryn så smakar det äppelpaj men mycket enklare att tillaga. Oväntat besök? Den här äppelefterätten tar inte många minuter att få klar till fikat. Servera med kall vaniljglass eller vaniljsås.

Gör så här
Näringsberäkning inkl. vaniljsås.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1709 KJ / 269 kCal
Fett28 g
Salt0.2 g
Kolhydrater35 g
Protein3 g
Kommentarer
30 stGott, enkelt och snabbt
Josefine
Gott och så enkelt att göra. Tog dubbelt av havregryn, socker. 😍
Marianne
Busenkelt och kanongott!
Christer
Det var supergott istället för äppelpaj så går det snabbt att göra du får inte så mycket ”deg” heller! 😀
Sara
Superenkelt att laga även på stormkök. Nästa gång tar jag mer havregryn.
Kristin
Väldigt gott o snabbt. Använde även farinsocker. Dag.
Dag
Supergott….enkelt och snabbt att fixa till. Strödde även flingsalt över. Brukar göra det när jag gör smulpaj så jag tänkte att jag testar det även på detta och det blev riktigt gott😋
Pernilla
Snabbt, enkelt och gott! Oavsett tid på dygnet. 😎
Jessica
Även väldigt gott på havregrynsgröt, för en lyxigare helgfrukost!
Rebecca
Dubblade och serverade 5 glada skolbarn och en väldigt nöjd vuxen. Bra alternativ när man inte hinner/vill baka paj.
Johanna