Sockerstekt lax med potatis- och rotfruktskompott
Ett härligt och mättande recept på sockerstekt lax med potatis- och rotfruktskompott. Du gör kompotten av bland annat potatis, morötter, kålrot, grädde, apelsin och senap. Servera kompotten varm med den saftiga fisken!
Ingredienser
4 portioner
Laxen
4 portionsbitar skinn och benfri lax à ca 150 g
4 msk strösocker
2 msk salt
1/2 tsk krossade vitpepparkorn
2 msk normalsaltat smör
Apelsinsmakande potatis och rotfrukter
400 g skalad potatis av fast sort
2 mindre gula morötter
2 mindre orangea morötter
1 palsternacka
1/4 kålrot
1 dl vispgrädde
saft och fint rivet skal från 1 tvättad apelsin
3 - 4 dl standardmjölk
2 - 3 msk smör
2 - 3 msk grov, osötad senap (2 msk grov senap motsvarar 1 msk skånsk senap och 1 msk Dijonsenap)
salt och vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer