Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Laxfjäril med avokadokräm

Laxfjäril med avokadokräm är en välsmakande rätt som du serverar med kokt potatis. Marinera laxen i citron, balsamvinäger, honung och rosépeppar och grilla eller stek. Servera med den goda krämen av avokado, citron, kvarg och dragon. Voilà!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda samman olja, citron, vinäger, honung och grovt korssad rosépeppar till en marinad.
  2. Pensla laxfjärilarna med marinaden och låt dem stå kallt ca 2 tim.
  3. Grilla eller stek laxen ca 3 min på varje sida. Salta.
  4. Avokadokräm: Skala och kärna ur avokadon. Mixa avokadon med resten av ingredienserna till en slät kräm.
  5. Servera laxen med avokadokrämen, kokt potatis och sockerärter eller sparris. Garnera med en dillvippa.

Tips

Smörj skärbrädan med matolja, så blir den inte röd av betorna.

Ingredienser

Portioner: 4
Marinad
  • 2 msk olja
  • 1 msk pressad citron
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 1/2 tsk rosépeppar
  • 4 laxfjärilar
  • 1/2 tsk salt
Avokadokräm
  • 1 avokado
  • 1/2 pressad citron
  • 1 dl kvarg
  • 1 msk dragon (hackad, färsk)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Garnering
  • dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2220 kJ / 530 kCal
Fett: 25 g
Läs mer om näringsvärden