Sockersaltad lax med gräddfil, rädisor och gurka
Laxen får sin sälta och sötma av att ligga i salt och socker i två dygn, likt rimmad lax. Här serveras den sockersaltade laxen i en läcker sommarrätt med krispiga rädisor, gurka, gräddfil och smakrik dill på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020
Ingredienser
10-12 portioner
Lax
1 hel odlad laxsida (à ca 1,2 kg)
4 msk strösocker
3/4 dl salt
Topping
2 dl gräddfil
1 dl vispgrädde
3 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
1 knippe rädisor (à ca 200 g)
1 gurka
1 kruka dill
3 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1569 KJ / 375 kCal
Fett27 g
Salt10 g
Kolhydrater9 g
Protein25 g
Kommentarer
Alldeles för salt. Vi följde receptet till punkt och pricka. Plocka bort receptet!
Erling
2021-05-16Hjälp mig va salt detta blev. Då ska det tilläggas att jag gillar salt och saltar alltid extra på maten. Men denna blev enormt salt- fick slänga tyvärr
Susanna
2020-07-29Hej Susanna! Oj, vad tråkigt. Laxen blir ganska salt i sig men är tänkt att ätas tillsammans med tillbehören och inte bara som den är. Eftersom det är en hel laxsida som saltas så blir den smala delen också lite saltare än den tjockare delen. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-30Hur länge håller sig laxen i kyl? Går det att frysa?
Emily
2020-07-15Hej Emily! Den håller ca 1 vecka i kylen och det går bra att frysa laxen, om du har använt odlad lax. I frysen håller den ca 3 månader. Om du har använt dig av icke-odlad lax (som har frysts innan tillagning) får den inte frysas igen. Bara en odlad lax kan frysas efter tillagning. Hoppas att du gillar den! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-07-15