Laxen får sin sälta och sötma av att ligga i salt och socker i två dygn, likt rimmad lax. Här serveras den sockersaltade laxen i en läcker sommarrätt med krispiga rädisor, gurka, gräddfil och smakrik dill på toppen.
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2020
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av gräddfil och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Kommentarer
Susanna
7/29/2020Hjälp mig va salt detta blev. Då ska det tilläggas att jag gillar salt och saltar alltid extra på maten. Men denna blev enormt salt- fick slänga tyvärr
Redaktionen ICAse
7/30/2020Hej Susanna! Oj, vad tråkigt. Laxen blir ganska salt i sig men är tänkt att ätas tillsammans med tillbehören och inte bara som den är. Eftersom det är en hel laxsida som saltas så blir den smala delen också lite saltare än den tjockare delen. Hälsningar Michelle
Emily
7/15/2020Hur länge håller sig laxen i kyl? Går det att frysa?
Redaktionen ICAse
7/15/2020Hej Emily! Den håller ca 1 vecka i kylen och det går bra att frysa laxen, om du har använt odlad lax. I frysen håller den ca 3 månader. Om du har använt dig av icke-odlad lax (som har frysts innan tillagning) får den inte frysas igen. Bara en odlad lax kan frysas efter tillagning. Hoppas att du gillar den! Hälsningar Elina
Pernilla
6/23/2020Ska laxen varit fryst, likt när man gravar den?
Redaktionen ICAse
6/23/2020Hej Pernilla! Tack för bra fråga! Om du väljer odlad lax så behöver den inte frysas men om du väljer icke-odlad lax så ska den frysas innan du använder den. Vi har nu förtydligat det i receptet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina