Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax-chips

Om du vill överraska dina gäster på en drinkafton med överraskande och spännande tillbehör ska du bjuda på lax-chips. Chipsen görs av skinnet från gravad lax och smaksätts med honung och soja.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Fjälla skinnet väl. Lägg skinnet med köttsidan nedåt i en långpanna. Ugnsstek/torka i 20 minuter.
  3. Blanda soja och honung. Pensla utsidan av skinnet med blandningen.
  4. Ugnsstek i ytterligare 5 minuter.
  5. Låt skinnet svalna på ett hushållspapper. Bryt det i bitar. Servera med pressad citron eller lime och soja.

För alla

Lax-chips innehåller inte gluten, laktos, mjölkprotein eller ägg.

Tips

Ett spännande och gott snacks med smak av Asien. Också ett bra sätt att ta hand om skinnet efter den gravade laxen. Tänk dock på att fjälla det ordentligt! Enklast är det att göra med laxköttet kvar.

Ingredienser

  • skinnet av 1 gravad laxsida
  • 1 msk soja
  • 1/2 msk honung
  • citron eller lime
  • soja
Lägg till i inköpslistan