Sockersaltad lax med dillstuvad potatis och rädisor

111
0
Sockersaltad lax med dillstuvad potatis och rädisor

Den här laxen blir både smakfull och vacker när du steker den i socker och salt. Grädde och färsk hackad dill är några av ingredienserna du använder för att stuva potatisen som passar fint till den stekta laxen. Bryt av med krispiga rädisor, ärtskott och en citronklyfta på tallriken.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2017

Sockersaltad lax med dillstuvad potatis och rädisor

Ingredienser

4 portioner

Lax

ca 600 g laxfilé
1 tsk strösocker
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk olja

Potatis

900 g fast potatis
1/2 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 ask färsk dill (à 20 g)
125 g rädisor
1 citron
1/2 ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

111

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3086 KJ / 738 kCal
Fett 45.3 g
Salt 2.08 g
Kolhydrater 44.9 g
Protein 34.9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden