Sockersaltad lax med dillstuvad potatis och rädisor

Betyg 3.3 av 5.
112 personer har röstat
0
Sockersaltad lax med dillstuvad potatis och rädisor

Den här laxen blir både smakfull och vacker när du steker den i socker och salt. Grädde och färsk hackad dill är några av ingredienserna du använder för att stuva potatisen som passar fint till den stekta laxen. Bryt av med krispiga rädisor, ärtskott och en citronklyfta på tallriken.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2017

Sockersaltad lax med dillstuvad potatis och rädisor

Ingredienser

4 portioner

Lax

ca 600 g  laxfilé
1 tsk  strösocker
1 tsk  salt
2 krm  vitpeppar
2 msk  olja

Potatis

900 g  fast potatis
1/2 msk  majsstärkelse
2 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
1   ask färsk dill (à 20 g)
125 g  rädisor
1   citron
1/2   ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
112 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3086 KJ / 738 kCal
Fett45.3 g
Salt2.08 g
Kolhydrater44.9 g
Protein34.9 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lax med teriyakisås och ris
Betyg 4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad lax med kål i teriyaki
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inkokt lax med pepparrotskräm
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax i krämig sås med gurka
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad lax med slaw på hjärtsallad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxtårta med ärtkräm
Betyg 3.1 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga