Sockersaltad lax med dillstuvad potatis och rädisor
Den här laxen blir både smakfull och vacker när du steker den i socker och salt. Grädde och färsk hackad dill är några av ingredienserna du använder för att stuva potatisen som passar fint till den stekta laxen. Bryt av med krispiga rädisor, ärtskott och en citronklyfta på tallriken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2017
Ingredienser
4 portioner
Lax
ca 600 g laxfilé
1 tsk strösocker
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk olja
Potatis
900 g fast potatis
1/2 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 ask färsk dill (à 20 g)
125 g rädisor
1 citron
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3086 KJ / 738 kCal
Fett45.3 g
Salt2.08 g
Kolhydrater44.9 g
Protein34.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer