Thailändsk sallad med olika fiskar
En härlig och nyttig thailändsk sallad beståendes av ansjovis, lax, hälleflundra, havskräftstjärtar, räkor, blandsallad, citrongräs, limejuice och olja. Vill du ha en smak av havet är den här salladen perfekt!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003
Ingredienser
4 portioner
1 burk ansjovisfilé (à 100 g)
100 g färsk lax i riktigt tunna skivor (fisken ska ha varit fryst i minst 2 dygn)
100 g färsk hälleflundrafilé i riktigt tunna skivor (fisken ska ha varit fryst i minst 2 dygn)
2 l blandsallad och skott, t ex frisée, lollo rosso, solrosfröskott, fältsallad, japansk sallad, mizona, rödbetsskott (ca 200 g)
8 havskräftstjärtar
200 g skalade räkor
2 msk fint hackat citrongräs
limejuice
olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer