Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Thailändsk sallad med olika fiskar

En härlig och nyttig thailändsk sallad beståendes av ansjovis, lax, hälleflundra, havskräftstjärtar, räkor, blandsallad, citrongräs, limejuice och olja. Vill du ha en smak av havet är den här salladen perfekt!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg lax- och hälleflundraskivorna på ett fat. Häll över grovt hackad anjovis och spad och låt det marinera i en timme.
  2. Skölj salladssorterna och riv i mindre bitar. Blanda dem och skott på ett fat.
  3. Fördela fisk, havskräftstjärtar och räkor ovanpå. Strö över citrongräs. Pressa över lime och droppa lite olja över vid serveringen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk ansjovisfilé (à 100 g)
  • 100 g färsk lax i riktigt tunna skivor (fisken ska ha varit fryst i minst 2 dygn)
  • 100 g färsk hälleflundrafilé i riktigt tunna skivor (fisken ska ha varit fryst i minst 2 dygn)
  • 2 l blandsallad och skott, t ex frisée, lollo rosso, solrosfröskott, fältsallad, japansk sallad, mizona, rödbetsskott (ca 200 g)
  • 8 havskräftstjärtar
  • 200 g skalade räkor
  • 2 msk fint hackat citrongräs
  • limejuice
  • olja
Lägg till i inköpslistan