Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ol’Swedish Salmon Wrap

En klassisk svensk sommarrätt är Ol´Swedish Salmon Wraps med lax, ansjovis, ägg och sommarträdgårdens läckerheter. Servera röran på tortillabröd med stora klickar gräddfil.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk. Häll av och låt ånga av. Dela potatisen i halvor. Blanda ner smör i potatisen och låt smälta. Strö över flingsalt.
  2. Koka äggen 5–6 minuter, dela i halvor eller klyftor. Gulan ska vara krämig.
  3. Strimla ansjovisfiléerna och strimla eller skiva laxen. Skala och finhacka rödlöken. Hacka gräslök och dill, blanda varsamt med ansjovis, ägg och lax. Dela tomaterna i halvor.
  4. Fördela sallad, potatis, ansjovis- och laxröra, tomater och några rejäla klickar gräddfil på tortillabröden. Toppa med svartpeppar. Vik ihop varje till en wrap.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, byt gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 potatisar (gärna små, 8 st motsvarar ca 400 g)
  • 2 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 4 ägg
  • 4 ansjovisfiléer
  • 300 g gravad lax
  • 1 rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 1 kruka dill
  • 8 körsbärstomater
  • 1 kruka sallad
  • 2 dl gräddfil
  • 4 stora tortillabröd
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan