Sockersaltad lax med ansjovismajonnäs och brysselkål

Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Sockersaltad lax med ansjovismajonnäs och brysselkål

Prova att sockersalta, det tillför en ny dimension till laxen! Snabbt och enkelt att fixa. Här serveras den med en hemgjord majonnäs smaksatt med ansjovis, vilket går att variera efter smak och säsong. Färsk brysselkål tillsammans med tomat bryter av fint mot övriga smaker.

Sockersaltad lax med ansjovismajonnäs och brysselkål

Ingredienser

4 portioner

Ansjovismajonnäs

2 äggulor
2 tsk fransk senap
1 msk vitvinsvinäger
2 dl olivolja
55 g ansjovisfiléer
1/2 rödlök
1/2 kruka dill
salt
peppar

Lax

600 g lax i portionsbitar
2 tsk strösocker
1 tsk salt

Brysselkål

100 g brysselkål
250 g körsbärstomater
1/2 rödlök
2 msk olja

Till servering

potatis
dill

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Verkar jättegott måste prova snart kan jag broccoli till

    Ailen

Näringsvärde per portion

Energi3890 KJ / 910 kCal
Fett69.3 g
Kolhydrater35.2 g
Protein35.5 g

Testa liknande recept

  • Tomat- och ansjovisfisk
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ol’Swedish Salmon Wrap
    Betyg 2.8 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sotare med ansjovispotatis
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Slottsstek
    Betyg 4.2 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Thailändsk sallad med olika fiskar
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad