ÖVER 60 MIN | Avancerad

Lusthus i choklad

Är du en hemmabyggare? Då kanske du vill sätta händerna, och tänderna, i det här lilla projektet. Ett sött lusthus helt i choklad. Låt kreativiteten flöda när det är dags att dekorera. Lusthuset på bilden är en julvariant, men varför inte göra ett somrigt lusthus som pyntas med ätbara blommor och bär?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

 1. Väggar: Bryt ut 5 delar som är fyra rutor höga och två rutor breda.  
 2. Tak: Bryt ut 5 delar som är fyra rutor höga och två rutor breda.
 3. Lägg bitarna på en liten mikrosäker skärbräda. Ta 1-2 takbitar i taget. Mikra 7 sek på full effekt (1000 W). Ta ut chokladen och känn om den börjat mjukna. Mikra i 2 sekunder till om den är hård. Skär bort hörnen till en liksidig triangel som är två rutor bred och fyra rutor hög. 
 4. Lägg takbitarna i kylen så de stelnar.
 5. Montering: Smält lite choklad , som blivit över, försiktigt i mikron eller över vattenbad (låt svalna så stelnar den snabbare när huset ska monteras).
 6. Limma ihop de fem rektanglarna till väggarna. Pensla ett tjockt lager choklad på väggarnas kanter och tryck ihop. Ta gärna hjälp av flera för att hålla i delarna, då blir det enklare. Flytta nederdelen av huset försiktigt till kylen och låt stelna 15 min.
 7. Limma ihop de fem trianglarna till taket. De spetsiga ändarna ska mötas på mitten. Låt stelna i kylen och fäst sedan taket på huset.
 8. Kristyr: Rör ihop florsocker, ättika och äggvita och pynta lusthuset med kristyr och Non Stop.

För alla

Fri från gluten men innhåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Marabou.

Tips

Förvara huset torrt, borta från värme och fukt.

Ingredienser

Portioner: 1 st
 • 4 st kakor mjölkchoklad (á 200 g)
 • 1 påse non stop (á 225 g)
Kristyr
 • 4 dl florsocker
 • 1 tsk ättika
 • 1 äggvita