Rödlöks- och rödkålsmarmelad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Rödlöks- och rödkålsmarmelad

Jättegod och snygg marmelad i ett enkelt recept med rödkål, rödlök, rörsocker, balsamvinäger och matlagningsvin. Rör ihop och koka ner. Perfekt tillbehör till en god korv från grillen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och skiva lökarna. Ansa och strimla kålen.
  2. Koka upp socker, vinäger, vin, stjärnanis, chiliflakes och salt i en stor kastrull.
  3. Tillsätt lök och kål och låt sjuda under lock ca 5 minuter. Ta av locket och sjud ytterligare ca 20 minuter tills vätskan har en simmig konsistens. Låt svalna. 
  4. Till servering: Servera rödlöks- och rödkålsmarmeladen till grillad korv. Vill du lyxa till det med fler toppingar? Prova gärna Sockersaltad gurkrelish och Senapskaviar.

För alla

Kontrollera innehållet i korven i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 2 rödlökar
  • ca 250 g rödkål
  • 1 dl rårörsocker
  • 1 dl balsamicovinäger
  • 1/2 dl rött matlagningsvin
  • 1 stjärnanis
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 tsk salt
Till servering
  • grillad korv
Lägg till i inköpslistan