Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Senapskaviar

Lättlagat recept på hemlagad senap som du enkelt kokar på spisen eller på grillens sidoplatta medan kött, korv och grönsaker får färg på gallret. En krämig smakbomb som piffar till och sätter fart på smaklökarna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under lock tills nästan all vätska kokat bort, ca 45 minuter.
  2. Ta av från värmen och låt svalna under lock.  
  3. Till servering: Servera senapskaviaren till din favorit korv. Prova även att toppa korven med Sockersaltad gurkrelish och Rödlöks- och rödkålsmarmelad.

För alla

Kontrollera innehållet i korven i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 dl
  • 1/2 dl gula senapsfrön
  • 1/2 dl bruna senapsfrön
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 3/4 dl rödvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl rårörsocker
  • 1 tsk salt
Till servering
  • grillad korv
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?