Grillad korv i tunnbröd med rostat rotsellerimos

2
0
Grillad korv i tunnbröd med rostat rotsellerimos

Mat som kan ätas med en hand är praktiskt och enkelt. Gör ett gott mos på rotselleri. Gurkan får dra i ättikslag för få den rätta syrligheten och blandas sedan med smetana. Grilla eller stek korven och servera rotsellerimoset med pressgurkan och korven i ett tunnbröd.

Grillad korv i tunnbröd med rostat rotsellerimos

Ingredienser

4 portioner

Pressgurka

1 gurka
3 krm salt
3 msk ättika (12%)
1 dl vatten
2 msk strösocker
1 dl smetana
salt
svartpeppar

Rotsellerimos

800 g rotselleri
1 msk olja
salt
peppar
75 g smör
3 msk vatten
1 msk hackad rosmarin
1 dl rostad lök
4 korvar (gärna Öregrundare)
4 tunnbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smetana och smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer