UNDER 60 MIN | Medel

Grillad korv i tunnbröd med rostat rotsellerimos

Mat som kan ätas med en hand är praktiskt och enkelt. Gör ett gott mos på rotselleri. Gurkan får dra i ättikslag för få den rätta syrligheten och blandas sedan med smetana. Grilla eller stek korven och servera rotsellerimoset med pressgurkan och korven i ett tunnbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pressgurka: Blanda salt, ättika, vatten och socker. Rör tills sockret löser sig. Hyvla gurkan tunt med en osthyvel eller mandolin. Vänd ner gurkan i lagen. Låt stå, gärna 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Rotsellerimos: Skala och skär rotsellerin i bitar. Blanda med olja, salt och peppar och häll ut på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills den får fin färg.
  4. Bryn eller smält smöret i en kastrull. Mixa rotsellerin, smöret och vattnet i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  5. Pressgurka: Häll av gurkan i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt. Pressa ur lite vätska. Blanda gurka och smetana. Smaka av med salt och peppar.
  6. Hacka rosmarinen och blanda med den rostade löken.
  7. Grilla korven.
  8. Servera korven i tunnbröd med mos och gurka. Toppa med rostad rosmarinlök.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smetana och smör.

Ingredienser

Portioner: 4
Pressgurka
  • 1 gurka
  • 3 krm salt
  • 3 msk ättika (12%)
  • 1 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl smetana
  • salt
  • svartpeppar
Rotsellerimos
  • 800 g rotselleri
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 75 g smör
  • 3 msk vatten
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 1 dl rostad lök
  • 4 korvar (gärna Öregrundare)
  • 4 tunnbröd