Rawboll på dadlar med apelsin, kardemumma och pistage

Hemmagjorda rawbollar som blir både mjuka, söta och försvinnande goda. Rawbollarna som du enkelt gör hemma får sin smak av dadlar och apelsin samt kardemumma. Rulla bollarna i hackade pistagenötter det tillför extra krispighet.

Ingredienser
ca 10 bollar
1 apelsin (skal och saft)
1 tsk hela kardemummakärnor
1/2 dl solroskärnor
300 g urkärnade dadlar
1 msk kokosolja
1 krm salt
50 g skalade pistagenötter
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Gör så här
Tips
Ställ smeten i kylen en stund innan du rullar bollarna så blir det lättare att forma bollarna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi671 KJ / 160 kCal
Fett6 g
Salt0.2 g
Kolhydrater23 g
Protein2 g
Kommentarer