Sockerkakssemla med pistage

Betyg 4.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Sockerkakssemla med pistage

Årets semla är en jättevariant i sockerkaksform. Fyll den med mandelmassa som fått smak och färg från pistagenötter och skär i tårtbitar. En snabbvariant att bjuda när man har många fikagäster. Bjud med extra grädde på sidan av.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Sockerkakssemla med pistage

Ingredienser

10 bitar
100 g smör
1 dl mjölk (3%)
2 stora ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
1/2 tsk mortlade kardemummakärnor

Fyllning

200 g skalad mandel
100 g pistagenötter
1 äggvita
1 bittermandel
3 dl grädde
2 1/2 dl florsocker
2 msk hackade pistagenötter

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bit

Energi2483 KJ / 593 kCal
Fett38 g
Salt0.36 g
Kolhydrater52 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Maritozzi med pistage
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Shrikand med saffran
    Betyg 3.1 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mandelmassa
    Betyg 4.5 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad