UNDER 30 MIN | Medel

Rabarbersallad

Tunt hyvlad späd rabarber ger fräsch syra i salladen. Marinera med honung, citron och olja och blanda med sallad, ärtskott och sockerärter. Vackert och väldigt somrigt! Servera gärna rabarbersalladen till goda grejer från grillen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda honung, citronjuice, rapsolja, salt och peppar.
  2. Skär rabarber i tunna skivor på längden med en mandolin eller osthyvel.
  3. Blanda rabarbern med dressingen och låt marinera 5 minuter.
  4. Blanda med sallad, solros- eller ärtskott och sockerärtor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 200 g rabarber
  • 65 g blandad sallad
  • 1/2 förp solros- eller ärtskott (à 50 g)
  • 150 g strimlade sockerärtor

Näringsvärde
Per portion

Energi 677 kJ / 162 kCal