Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Rabarbersallad

Tunt hyvlad späd rabarber ger fräsch syra i salladen. Marinera med honung, citron och olja och blanda med sallad, ärtskott och sockerärter. Vackert och väldigt somrigt! Servera gärna rabarbersalladen till goda grejer från grillen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda honung, citronjuice, rapsolja, salt och peppar.
  2. Skär rabarber i tunna skivor på längden med en mandolin eller osthyvel.
  3. Blanda rabarbern med dressingen och låt marinera 5 minuter.
  4. Blanda med sallad, solros- eller ärtskott och sockerärtor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 200 g rabarber
  • 65 g blandad sallad
  • 1/2 förp solros- eller ärtskott (à 50 g)
  • 150 g strimlade sockerärtor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 677 kJ / 162 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer