UNDER 30 MIN | Enkel

Snurror med Västerbottensost och pistagnötter

Dessa snurror med Västerbottensost är perfekta när du bara vill ha ett litet tilltugg. Snurrorna görs av smördeg och du fyller dem med smakrik Västerbottensost samt pistagenötter. Ostsnurrorna serveras gärna med hjortron som ger ytterligare en fläkt från Västerbotten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp hjortronen med sockret. Låt det kallna.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Hacka nötterna grovt.
  4. Rulla ut smördegen och fördela ost och nötter jämnt på degen, krydda med salt. Rulla ihop degen från kortsidan och pensla skarven med äggula. Skär rullen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler.
  6. Servera med hjortron.

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.

Tips

Rullarna går utmärkt att frysa i mindre bitar, ta ut och grädda så många som behövs.
Pistagenötter går att byta mot andra nötter.
Äggvitan som blir över går att frysa in.

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • 1 dl hjortron
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl pistagenötter
  • 250 g kyld smördeg
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • salt
  • 1 äggula