Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Snorklar i potatismos

Snorklar i potatismos är bacon som lindas runt grillkorv och gräddas i ugn med purjolöks- och bananbitar. Servera en vardagskväll med ett luftigt potatismos.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär varje grillkorv i 2 bitar. Dela baconskivorna mitt itu. Linda en baconskiva runt varje korvbit. Lägg dem i en ugnssäker form.
  2. Skölj purjolöken och ta bort fula partier. Skär den sedan i ca 3 cm långa bitar.
  3. Skala bananerna, dela dem på längden och sedan mitt itu så att det blir fyra bitar av varje banan.
  4. Lägg purjolöks- och bananbitarna runtom korven. Sätt in i ugnen på 225°C i 20 min.
  5. Mos: Skala potatisen och skär den i små bitar. Lägg potatisbitarna i en kastrull och häll på så mycket vatten att det precis täcker potatisen. Koka den mjuk, vilket tar ungefär 10 min. Häll av vattnet från potatisen. Lägg i margarin eller smör.
  6. Vispa sönder potatisen med en elvisp. Tillsätt mjölk, salt och vitpeppar. Fortsätt vispa till ett slätt luftigt mos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt grillkorv (à 400 g)
  • 1 pkt bacon (à 140 g)
  • 2 purjolökar
  • 2 bananer
Potatismos
  • 10 potatisar mjölig sort
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?