Snökakor är en chokladvariant på den italienska kakan amaretti som kännetecknas av sprickorna på kakans yttre. Dessa utsökta och enkla småkakor med smak av choklad, mandel och kaffe har en seg mitt med en knaprig yta som täcks i florsocker – dessutom är de glutenfria!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Succé på nyår! Hade också lite snabbkaffe som smaksättning och toppade med en klick dulce de letche med havssalt. Tog slut snabbt!
Sophie
2023-05-08Bytte ut äggvitan mot 4 msk kikärtsspad. Funkade fint :)
Josefin
2022-12-21Hej Josefin! Tack för din kommentar och vad kul att höra att det funkade lika bra med kikärtsspad! ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-22Kan man byta ut äggvitan mot något veganskt?
Josefin
2022-12-17Hej Josefin! Det kan funka att byta ut äggvitan mot kikärtsspad men vi har inte provbakat med kikärtsspad. Om du testar det så skriv gärna en ny kommentar och berätta hur kakorna blev. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-21