Snökakor

Betyg 4.5 av 5.
50 personer har röstat
24
Snökakor

Snökakor är en chokladvariant på den italienska kakan amaretti som kännetecknas av sprickorna på kakans yttre. Dessa utsökta och enkla småkakor med smak av choklad, mandel och kaffe har en seg mitt med en knaprig yta som täcks i florsocker – dessutom är de glutenfria!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Snökakor

Ingredienser

15 kakor
2 3/4 dl florsocker
3 1/2 dl mandelmjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 175 g)
2 msk kakao
2 äggvitor
1/2 msk starkt kaffe eller espresso
1/2 tsk flingsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
50 personer har röstat

Kommentarer

La smeten i kylen 10 minuter, ”kastade” runt bollen i en liten skål så blev det fina bollar trots väldigt kletig smet.

Katarina

2023-12-17

Jättegoda! Enkla att baka men kräver mycket längre tid i ugnen. Jag dubblade tiden och det blev superbra 🤩

Pernilla

2023-12-09

Finns där alternativ till mandelmjölet? Min sambo är tyvärr allergisk

Steiner

2023-12-09

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Energi505 KJ / 121 kCal
Fett6 g
Salt0.2 g
Kolhydrater12 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Energibar med frön, kärnor och aprikos
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfri kladdkaka
Betyg 4.4 av 5.
98 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Budapestrulle
Betyg 4.8 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glutenfri saltlakritskladdkaka
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Macarons
Betyg 3.5 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelmusslor med vaniljkräm och jordgubbssylt
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga