Snökakor
Snökakor är en chokladvariant på den italienska kakan amaretti som kännetecknas av sprickorna på kakans yttre. Dessa utsökta och enkla småkakor med smak av choklad, mandel och kaffe har en seg mitt med en knaprig yta som täcks i florsocker – dessutom är de glutenfria!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
Ingredienser
15 kakor
2 3/4 dl florsocker
3 1/2 dl mandelmjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 175 g)
2 msk kakao
2 äggvitor
1/2 msk starkt kaffe eller espresso
1/2 tsk flingsalt
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Gör så här
Tips
Spara de överblivna äggulorna och använd i exempelvis en majonnäs.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi505 KJ / 121 kCal
Fett6 g
Salt0.2 g
Kolhydrater12 g
Protein3 g
Kommentarer
La smeten i kylen 10 minuter, ”kastade” runt bollen i en liten skål så blev det fina bollar trots väldigt kletig smet.
Katarina
2023-12-17Jättegoda! Enkla att baka men kräver mycket längre tid i ugnen. Jag dubblade tiden och det blev superbra 🤩
Pernilla
2023-12-09Finns där alternativ till mandelmjölet? Min sambo är tyvärr allergisk
Steiner
2023-12-09