Glutenfri saltlakritskladdkaka
Glutenfri kladdkaka som görs med bovetemjöl och mandelmjöl. Kakan smakar massor av choklad och den har en härligt krämig och smakrik lakritsganache på toppen. Garnera och servera gärna din kladdkaka med färska hallon och lite extra karamellkross.
Ingredienser
12 bitar
Kaka
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1/2 dl bovetemjöl
1/2 dl mandelmjöl
3/4 dl kakao
smör (till formen)
Lakritsganache
200 g mörk choklad (gärna bakchoklad 55 %)
12 turkisk peppar (salmiakpepparkarameller )
1 3/4 dl vispgrädde
25 g smör
Garnering
1 förp färska hallon (à 125 g)
några krossade turkisk peppar (salmiakpepparkarameller)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 12 bitar utan karameller till garnering.
Energi1486 KJ / 355 kCal
Fett23 g
Salt0.2 g
Kolhydrater34 g
Protein4 g
Kommentarer
Stämmer det att det inte är mer mjöl än 1/2 dl bovetemjöl och 1/2 dl mandelmjöl?
Åsa
2024-07-10Varför kan man inte skriva ut receptet?
Lisbeth
2024-04-04Supergod, man kan nästan inte sluta att äta denna goda kakan!!!! Mums!!!
Birgitta
2023-12-28