Glutenfri saltlakritskladdkaka

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Glutenfri saltlakritskladdkaka

Glutenfri kladdkaka som görs med bovetemjöl och mandelmjöl. Kakan smakar massor av choklad och den har en härligt krämig och smakrik lakritsganache på toppen. Garnera och servera gärna din kladdkaka med färska hallon och lite extra karamellkross.

Samarbete med:

Glutenfri saltlakritskladdkaka

Ingredienser

12 bitar

Kaka

100 g  smör
2   ägg
2 1/2 dl  strösocker
1/2 dl  Risenta bovetemjöl
1/2 dl  Risenta mandelmjöl
3/4 dl  kakao
smör (till formen)

Lakritsganache

200 g  mörk choklad (gärna bakchoklad 55 %)
12   turkisk peppar (salmiakpepparkarameller )
1 3/4 dl  vispgrädde
25 g  smör

Garnering

1   förp färska hallon (à 125 g)
några krossade turkisk peppar (salmiakpepparkarameller)

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 12 bitar utan karameller till garnering.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1486 KJ / 355 kCal
Fett23 g
Salt0.2 g
Kolhydrater34 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Semmelkladdkaka
Betyg 3.3 av 5.
407 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lakritskladdkaka
Betyg 2.9 av 5.
187 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Banan- och blåbärspannkaka
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lakritspannacotta med turkisk peppar
Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lakritsfudge med turkisk peppar
Betyg 4.1 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lakritssemla
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga