Budapestrulle
Budapestrulle är ett klassiskt och glutenfritt bakverk. Rulltårtan av härligt seg nötmaräng fylls med grädde och mandarinklyftor och budapeststubben är klar att skäras i bitar till bakelser och serveras.
Ingredienser
10 bitar
Nötmaräng
6 äggvitor
3 dl strösocker
2 dl hasselnötsmjöl
3/4 dl majsstärkelse
Fyllning
3 dl vispgrädde
1 burk mandarinklyftor i sockerlag (à 312 g)
Topping
50 g mörk choklad
1 tsk florsocker
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Om marängbotten är lite för hård att rulla så går det att spraya den med lite vatten då går det lätt att rulla ihop.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1426 KJ / 341 kCal
Fett19 g
Salt0.1 g
Kolhydrater37 g
Protein6 g
Kommentarer
Enkelt recept, ett tips är dock att göra en och en halv sats. En räckte inte. Vispa marängen längre än du tror att det behövs och var väldigt försiktigt när du vänder ner nötmjölsblandningen, smeten blir lätt rinnig annars.
Sara
2024-03-29Är nybörjare på bakning men tycker de skit kul! Denna va absolut inte svårt att göra men när ni vispat äggen så blanda in hasselnöten o torra ingredienser lugnt för hand, körde med vispen och de blev för rinnigt.. den blev god ändå men inte rätt som de ska va 😇
Deler
2023-12-01Går tårtan att frysa?/Rose-Marie
Rose-marie
2023-09-03Hej Rose-Marie! Vi rekommenderar inte att frysa in den färdiga rulltårtan med fyllning. Dock går botten bra att frysa, men det kan ju vara lite knepigt att få in den hel i frysen. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-07