Budapestrulle

Betyg 4.8 av 5.
57 personer har röstat
25
Budapestrulle

Budapestrulle är ett klassiskt och glutenfritt bakverk. Rulltårtan av härligt seg nötmaräng fylls med grädde och mandarinklyftor och budapeststubben är klar att skäras i bitar till bakelser och serveras.

Budapestrulle

Ingredienser

10 bitar

Nötmaräng

6 äggvitor
3 dl strösocker
2 dl hasselnötsmjöl
3/4 dl majsstärkelse

Fyllning

3 dl vispgrädde
1 burk mandarinklyftor i sockerlag (à 312 g)

Topping

50 g mörk choklad
1 tsk florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
57 personer har röstat

Kommentarer

Ska marängen svalna innan man lägger på grädden eller går det att lägga på grädden direkt?

Kajsa

2024-12-06

Hej Kajsa! Marängen ska svalna under en handduk innan grädden läggs på. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-12-09

Tips att använda riven kokos och göra till ett mjöl i stället för hasselnöt. Blir lite exotisk smak på det hela. 😊

Anni

2024-10-31

Använde mandelmjöl och fyllde den med hallon o vispad grädde, superbra tyckte mina gäster

Siv

2024-10-13

Näringsvärde per bit

Energi1426 KJ / 341 kCal
Fett19 g
Salt0.1 g
Kolhydrater37 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Budapestbakelse
Betyg 4.8 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snökakor
Betyg 4.5 av 5.
50 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Energibar med frön, kärnor och aprikos
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grapefruktkaka med hasselnötsmaräng
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Operabakelse
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minibiskvier med saffran och apelsin
Betyg 4.1 av 5.
78 personer har röstat
Över 60 min att tillaga