Budapestrulle
Budapestrulle är ett klassiskt och glutenfritt bakverk. Rulltårtan av härligt seg nötmaräng fylls med grädde och mandarinklyftor och budapeststubben är klar att skäras i bitar till bakelser och serveras.
Ingredienser
10 bitar
Nötmaräng
6 äggvitor
3 dl strösocker
2 dl hasselnötsmjöl
3/4 dl majsstärkelse
Fyllning
3 dl vispgrädde
1 burk mandarinklyftor i sockerlag (à 312 g)
Topping
50 g mörk choklad
1 tsk florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1426 KJ / 341 kCal
Fett19 g
Salt0.1 g
Kolhydrater37 g
Protein6 g
Kommentarer
Använde mandelmjöl och fyllde den med hallon o vispad grädde, superbra tyckte mina gäster
Siv
2024-10-13Om man har en nötallergiker i familjen går det utmärkt att använda mandelmjöl istället för hasselnötsmjölet.
Emma
2024-08-17Väldigt enkelt recept har baka flera gånger den är favorit i familjen 😍
Wilma
2024-07-03