Budapestrulle
![Budapestrulle](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_237738/cf_259/budapestrulle.jpg)
Budapestrulle är ett klassiskt och glutenfritt bakverk. Rulltårtan av härligt seg nötmaräng fylls med grädde och mandarinklyftor och budapeststubben är klar att skäras i bitar till bakelser och serveras.
![Budapestrulle](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_237738/cf_259/budapestrulle.jpg)
Ingredienser
10 bitar
Nötmaräng
6 äggvitor
3 dl strösocker
2 dl hasselnötsmjöl
3/4 dl majsstärkelse
Fyllning
3 dl vispgrädde
1 burk mandarinklyftor i sockerlag (à 312 g)
Topping
50 g mörk choklad
1 tsk florsocker
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Om marängbotten är lite för hård att rulla så går det att spraya den med lite vatten då går det lätt att rulla ihop.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1426 KJ / 341 kCal
Fett19 g
Salt0.1 g
Kolhydrater37 g
Protein6 g
Kommentarer
Väldigt enkelt recept har baka flera gånger den är favorit i familjen 😍
Wilma
2024-07-03Väldigt gott. Har gjort två olika sorter, en med mango och blåbär samt en med jordgubb och nektarin. På den andra följde jag tips nedan om att inte röra för mycket när nötmjölet tillsats, den blev bättre.
Sarah
2024-06-22Enkelt recept, ett tips är dock att göra en och en halv sats. En räckte inte. Vispa marängen längre än du tror att det behövs och var väldigt försiktigt när du vänder ner nötmjölsblandningen, smeten blir lätt rinnig annars.
Sara
2024-03-29