Budapestrulle är ett klassiskt och glutenfritt bakverk. Rulltårtan av härligt seg nötmaräng fylls med grädde och mandarinklyftor och budapeststubben är klar att skäras i bitar till bakelser och serveras.
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och choklad.
Gör möjlkproteinfri: byt grädde och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska man verkligen spritsa från kortsida till kortsida och sedan rulla från långsidan? Då blir den ju ”knäckt”?
Maria
2023-01-03Hej! Kan man göra tårtan kvällen innan? Hur förvarar man den bäst isåfall?
Ida
2022-12-23Hej Ida! Du kan göra den kvällen innan och förvara i kylen, förslagsvis inrullad i bakplåtspapper. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-29Jag lyckades perfekt sist när jag läste slarvigt och vispade i allt socker i äggvitan och sedan vände i nötmjöl och majsstärkelse. Idag gjorde jag enligt recept och marängen sjönk ihop och blev rinnig.
Lina
2022-12-06