Budapestrulle
Budapestrulle är ett klassiskt och glutenfritt bakverk. Rulltårtan av härligt seg nötmaräng fylls med grädde och mandarinklyftor och budapeststubben är klar att skäras i bitar till bakelser och serveras.
Ingredienser
10 bitar
Nötmaräng
6 äggvitor
3 dl strösocker
2 dl hasselnötsmjöl
3/4 dl majsstärkelse
Fyllning
3 dl vispgrädde
1 burk mandarinklyftor i sockerlag (à 312 g)
Topping
50 g mörk choklad
1 tsk florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1426 KJ / 341 kCal
Fett19 g
Salt0.1 g
Kolhydrater37 g
Protein6 g
Kommentarer
Ska marängen svalna innan man lägger på grädden eller går det att lägga på grädden direkt?
Kajsa
2024-12-06Hej Kajsa! Marängen ska svalna under en handduk innan grädden läggs på. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-09Tips att använda riven kokos och göra till ett mjöl i stället för hasselnöt. Blir lite exotisk smak på det hela. 😊
Anni
2024-10-31Använde mandelmjöl och fyllde den med hallon o vispad grädde, superbra tyckte mina gäster
Siv
2024-10-13