Snöbollar med polka

De bästa snöbollarna är inte de man kastar, utan faktiskt äter upp. Detta recept är lika enkelt som smaskigt och perfekt som julgodis. Hemligheten med dessa snöbollar är kondenserad mjölk som blandas med kokos. Garnera bollarna med krossad polkagris eller annan karamell du gillar.

Gör så här
00:15:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per boll på 30 bollar.
Energi391 KJ / 94 kCal
Fett7 g
Salt0.05 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
13 stVäldigt goda! Blandade in polka direkt i smeten så man får ut lite mer polkasmak. Och som andra tipsar får man ha smeten i kylen lite längre så det går lättare att rulla. Använde mandelmjöl istället för kokosmjöl och det gick bra.
Barbara
Super gott. Kommer göra dubbelsats nästa år.
Åsa
Låt smeten stå till sig lite i kylen innan ni rullar. Så suger kokosmjölet åt sig av den kondenserade mjölken.
Birgitta
Smeten blev för kladdig och gick inte att rulla bollar av. Hade i mer kokosmjöl så smeten blev fastare, men resultatet var inte heller gott, alldeles för mycket kokossmak.
Michaela
Alldeles för lös smet går inte att rulla bollar. Får grädda kokoskakor av smeten med tillsats av ägg.
Gunilla
om man gillar mycket kokos så är dessa perfekta, jag doppade mina i smällt vichoklad då blev det ännu godare :)
Rebecca
Om man har gjort dem nu och tänkte äta dem på jul, är det bäst att förvara dem i kyl eller frys då?
Emelie
Hej Emelie! Det går bra att frysa snöbollarna och tina dem i kylskåp men går även bra att förvara i kylskåpet. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Ska man koka den kondenserad mjölken? Det stod inget om det så jag gjorde inte det..
Jessica
Hej! Nej, den ska inte kokas. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Jättegoda men jag undrar också hur länge de håller i kylen? Gjorde mina i går, håller de över jul.
Jessica
Hmmm hur länge håller dessa sig? Förvara i kyl?
Ingrid