Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladbollar med oreo och polkagriskross

Festliga och dekorativa polkagrisbollar med en härligt krispig fyllning gjord på polkakross, oreokakor och färskost. Så goda att det antagligen blir svårt att bara ta en. Vilken tur att receptet är på 36 smarriga bollar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 36 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krossa polkagrisarna och spara undan en del kross till dekoration.
  2. Blanda resterande polkagrisar med färskost och oreokaksmulor väl.
  3. Rulla till ca 36 st bollar (för 36 st).
  4. Ställ i frysen i 10 min.
  5. Smält chokladen i vattenbad eller i micron.
  6. Doppa bollarna i smält mjölkchoklad.
  7. Placera bollarna på bakplåtspapper.
  8. Dekorera med resterande polkagriskross.
  9. Kyl i 1 timme tills bollarna har stelnat. Håll kylda.

Se filmen hur du gör dessa.

För alla

Läs noga innehållet på polkagrisar och kakor. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.

Recept och bild i samarbete med Oreo.

 

Tips

Om du vill ha fler färger på bollarna kan du byta en del mjölkchoklad mot 70% choklad eller mot vit choklad.

Ingredienser

Portioner: 36 st
  • 1 dl polkagrisar , krossade
  • 100 färskost av cream cheese-typ
  • 28 st krossade oreokakor original (28 st motsvarar 2 paket à 154 g)
  • 400 g smält mjölkchoklad
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare