Chokladbollar med oreo och polkagriskross
Festliga och dekorativa polkagrisbollar med en härligt krispig fyllning gjord på polkakross, oreokakor och färskost. Så goda att det antagligen blir svårt att bara ta en. Vilken tur att receptet är på 36 smarriga bollar!
Ingredienser
36 st
1 dl polkagrisar , krossade
100 färskost av cream cheese-typ
28 st krossade oreokakor original (28 st motsvarar 2 paket à 154 g)
400 g smält mjölkchoklad
Kommentarer
Dessa är jättegoda, jag gör dem varje jul. Enkla att göra veganska om en byter färskosten mot vegansk variant + vegansk choklad. Förstår inte hur det ska bli 36st, då blir de verkligen pyttesmå. Jag brukar få ut drygt 20st, och då är de ändå bara en munsbit stora. 400g smält choklad är på tok för mycket, räcker gott med hälften. När jag gjorde 23st bollar enligt receptet gick det åt 150g choklad. Kan rekommendera att använda mörk choklad för en mer "vuxen" smak ☺️
Evelina
2022-12-23Det står 100 st färsk ost i receptet. Menar ni 100 g?
Stephanie
2021-11-16Hur får ni bollarna så fina?? Mina blev en enda stor smet som inte gick att rulla ihop även fast jag fryste degen lite innan. Och när man väl doppade dem i chokladen så smälte den sönder igen så de blev bara bajsklumpar på hela plåten 😂🙈
Linda
2019-12-07Hej Linda! Viktigt att blanda polkagrisarna, färskosten och oreokakorna väl till en slät smet (i en matberedare som på filmen). Försök få jämna bollar (ögonmått eller väg bollarna) Man ska rulla hyfsat snabbt så att de inte smälter i handen. När man doppar så ska man också vara rätt snabb. Ett bra tips är att doppa tex 5 st i taget, dvs inte ta fram alla på en gång. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-12-09