Chokladbollar med oreo och polkagriskross

36
4
Chokladbollar med oreo och polkagriskross

Festliga och dekorativa polkagrisbollar med en härligt krispig fyllning gjord på polkakross, oreokakor och färskost. Så goda att det antagligen blir svårt att bara ta en. Vilken tur att receptet är på 36 smarriga bollar!

Skriv ut
Chokladbollar med oreo och polkagriskross

Ingredienser

36 st
1 dl
polkagrisar , krossade
100
färskost av cream cheese-typ
28 st
krossade oreokakor original (28 st motsvarar 2 paket à 154 g)
400 g
smält mjölkchoklad

För alla

Läs noga innehållet på polkagrisar och kakor. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.

Recept och bild i samarbete med Oreo.

 

Gör så här

Se filmen hur du gör dessa.

Tips

Om du vill ha fler färger på bollarna kan du byta en del mjölkchoklad mot 70% choklad eller mot vit choklad.

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Linda

2019-12-07

Hur får ni bollarna så fina?? Mina blev en enda stor smet som inte gick att rulla ihop även fast jag fryste degen lite innan. Och när man väl doppade dem i chokladen så smälte den sönder igen så de blev bara bajsklumpar på hela plåten 😂🙈

Redaktionen ICAse

2019-12-09

Hej Linda! Viktigt att blanda polkagrisarna, färskosten och oreokakorna väl till en slät smet (i en matberedare som på filmen). Försök få jämna bollar (ögonmått eller väg bollarna) Man ska rulla hyfsat snabbt så att de inte smälter i handen. När man doppar så ska man också vara rätt snabb. Ett bra tips är att doppa tex 5 st i taget, dvs inte ta fram alla på en gång. Lycka till! Hälsningar Michelle

Ida-maria

2019-12-04

Hur länge tror ni de håller i kylen?

Redaktionen ICAse

2019-12-09

Hej Ida-Maria! Skulle gissa på 2-3 dagar i kylskåp. Polkagrisarna kan bli tråkiga pga fukten och färskosten håller inte sig fräsch heller så länge. Lycka till! Hälsningar Micchelle

Åsa margareta

2017-12-18

Ska man ta med även den vita smeten på Oreo kakorna eller bara kexet?

Testa liknande recept