Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sniglar provençale

Sniglar provençale är en fransk klassiker som går snabbt att tillaga och du behöver inte så många ingredienser heller. Vitlöken, citronen, persiljan och vitpepparn ger så härliga smaker att det passar bäst med att bara servera bröd till.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda smör med finhackade vitlöksklyftor, färskpressad citronjuice, hackad persilja, salt och vitpeppar.
  3. Lägg kokta sniglar i portionssnigelformar eller ugnssäkra portionsformar. Täck sniglarna med örtröran. Gratinera i 5–10 minuter.
  4. Servera gärna med ett ljust surdegsbröd.

För alla

Fri från gluten och ägg, om lämpligt bröd bjuds.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt smör.
Grö mjölkproteinfri: bjud smör mpt mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g smör
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 24 kokta sniglar (från burk)
  • ev ljust surdegsbröd till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?