Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rostad vitlöksmajonnäs

Rostad vitlöksmajonnäs är ett tillbehör med karaktär som tar lite tid att göra men är väl värt besväret. Den ugnsrostade vitlöken som du blandar i majonnäsen, tillsammans med citron och worcestersås ger stora smaker och passar till det mesta.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Skala av det yttersta skalet på vitlöken. Smörj in den med olja. Slå in i aluminiumfolie och ställ i ugnen ca 45 minuter. Ta ut foliepaketet och låt svalna.
  3. Skala loss alla vitlöksklyftor, ta hand om ev saft som bildats. Mixa vitlöksklyftorna och ev saften i en mixer eller med mixerstav tillsammans med olja och majonnäs. Det ska bli en slät sås. Smaka av med salt och färskpressad citronjuice. Tillsätt finhackad persilja och worcestersås.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2 dl
  • 1 hel vitlök
  • 1/2 msk olja
Majonnäs
  • 2 tsk olja
  • 2 dl majonnäs
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 krm worcestersås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?