Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pepper melt med kålsallad

Pepper melt är en lite matigare varm macka med bönor och inlagd paprika. Med en god kålsallad till fungerar mackan utmärkt som snabb och enkel vardagsmiddag.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Strimla de inlagda paprikorna. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
  3. Blanda paprikan och bönorna med vitlök, ost, majonnäs, salt och peppar.
  4. Fördela på surdegsbröd och gratinera i ca 10 minuter tills de får lite färg.
  5. Blanda vitkål, lök, flingsalt, citronjuice och olivolja i en skål. Massera tills kålen blir mjuk. Blanda ned äpple. Smaka av med peppar och ev chiliflakes.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och kontrollera innehållet i brödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 grillade inlagda paprikor
  • 1 förp cannellinibönor (à 390 g)
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl riven, lagrad ost
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 300 g strimlad vitkål
  • 1 hackad rödlök
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl olivolja i en skål
  • 1 strimlat äpple
  • 1 krm chiliflakes
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2391 kJ / 572 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB