Pepper melt med kålsallad

3
0
Pepper melt med kålsallad

Pepper melt är en lite matigare varm macka med bönor och inlagd paprika. Med en god kålsallad till fungerar mackan utmärkt som snabb och enkel vardagsmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Pepper melt med kålsallad

Ingredienser

4 portioner
4 grillade inlagda paprikor
1 förp cannellinibönor (à 390 g)
1 riven vitlöksklyfta
1 dl riven, lagrad ost
1/2 dl majonnäs
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
4 skivor surdegsbröd
300 g strimlad vitkål
1 hackad rödlök
1 tsk flingsalt
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl olivolja i en skål
1 strimlat äpple
1 krm chiliflakes

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och kontrollera innehållet i brödet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2391 KJ / 572 kCal
Fett 27 g
Salt 4.44 g
Kolhydrater 58 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden