UNDER 30 MIN | Medel

Pepper melt med kålsallad

Pepper melt är en lite matigare varm macka med bönor och inlagd paprika. Med en god kålsallad till fungerar mackan utmärkt som snabb och enkel vardagsmiddag.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Strimla de inlagda paprikorna. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
  3. Blanda paprikan och bönorna med vitlök, ost, majonnäs, salt och peppar.
  4. Fördela på surdegsbröd och gratinera i ca 10 minuter tills de får lite färg.
  5. Blanda vitkål, lök, flingsalt, citronjuice och olivolja i en skål. Massera tills kålen blir mjuk. Blanda ned äpple. Smaka av med peppar och ev chiliflakes.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och kontrollera innehållet i brödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 grillade inlagda paprikor
  • 1 förp cannellinibönor (à 390 g)
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl riven, lagrad ost
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 300 g strimlad vitkål
  • 1 hackad rödlök
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl olivolja i en skål
  • 1 strimlat äpple
  • 1 krm chiliflakes

Näringsvärde
Per portion

Energi 2391 kJ / 572 kCal