Gratinerade pilgrimsmusslor
Lyxiga pilgrimsmusslor som gratineras i ugn i en härlig kryddblandning med smak av vitlök, citron och persilja. En snabblagad förrätt för alla festligare måltider! Servera till vitt bröd, förslagsvis uppskuren baguette.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
Ingredienser
4 portioner
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk hackad persilja
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
4 stora pilgrimsmusslor
1 dl vispgrädde
1 äggula
1 krm salt
1 krm peppar
vitt bröd till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det är verkligen supergott, men jag rekommenderar er att först halstra musslorna för det ger lite extra smak åt dom. Snåla inte med såsen för den är himmelsk att doppa brödet i.
Tommy
2024-08-09Underbart gott.😋🤗
Blanca
2020-12-31