Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gratinerade pilgrimsmusslor

Lyxiga pilgrimsmusslor som gratineras i ugn i en härlig kryddblandning med smak av vitlök, citron och persilja. En snabblagad förrätt för alla festligare måltider! Servera till vitt bröd, förslagsvis uppskuren baguette.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda finhackad vitlöksklyfta, färskpressad citronjuice och hackad persilja med olivolja, salt och peppar.
  3. Lägg pilgrimsmusslorna i varsitt skal eller i små portionsformar på en bakpappersklädd plåt. Fördela kryddblandningen över.
  4. Vispa vispgrädde fast. Blanda ner äggula, salt och peppar. Skeda blandningen över musslorna.
  5. Gratinera i ca 10 minuter. Servera med vitt bröd.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten, om lämpligt bröd bjuds.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad ersättningsprodukt, kontrollera brödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 4 stora pilgrimsmusslor
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • vitt bröd till servering
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer