Gratinerade pilgrimsmusslor
Lyxiga pilgrimsmusslor som gratineras i ugn i en härlig kryddblandning med smak av vitlök, citron och persilja. En snabblagad förrätt för alla festligare måltider! Servera till vitt bröd, förslagsvis uppskuren baguette.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
Ingredienser
4 portioner
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk hackad persilja
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
4 stora pilgrimsmusslor
1 dl vispgrädde
1 äggula
1 krm salt
1 krm peppar
vitt bröd till servering
För alla
Innehåller ägg. Fri från gluten, om lämpligt bröd bjuds.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad ersättningsprodukt, kontrollera brödet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Underbart gott.😋🤗
Blanca
2020-12-31