Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sniglar provencale

Gillar du sniglar borde du testa det här goda receptet. Sniglar provencale är en krämig och smakrik rätt där du blandar vitlök, citronjuice och persilja med smör och låter smakerna bli fylliga i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda smör med finhackade vitlöksklyftor, citronjuice, hackad persilja, salt och vitpeppar. 
  3. Lägg sniglar i 4 formar (för 4 port). Täck varje snigel med smöret. Gratinera i 5 -10 minuter. Servera med vitt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 24 kokta sniglar
  • 150 g smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk citronjuice
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 krm salt och peppar
  • 1 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?