Snickers-kladdkaka med extra kolakräm

Betyg 3.3 av 5.408 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Snickers-kladdkaka med extra kolakräm

Kladdkaka eller godis? Både och! Den hemliga ingrediensen i själva kakan är karamelliserad mjölk, eller dulce de leche som det också heter. Med topping av chokladbitar från Center, mjölkchoklad och salta jordnötter blir det en kladdkaka med snickers på riktigt – kladdigt, krispigt, sött och salt i en salig chokladig blandning med inslag av kola.
Tips på fler kladdkakerecept .

Snickers-kladdkaka med extra kolakräm

Ingredienser

ca 12 bitar

Kladdkaka

150 g smör (+ lite extra till formen)
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 - 5 msk kakao
2 dl vetemjöl (+ lite extra till formen)
1 nypa flingsalt
1 burk karamelliserad mjölk (à ca 400 g)
2 rullar chokladbitar (gärna center)

Tryffeltopping

1/2 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
2 dl salta jordnötter

Gör så här

00:20:00
03:00:00
Recept från Jennys matblogg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Körde kakan 5 minuter extra i ugnen, och tog en extra skvätt grädde i tryffeltoppingen för att den inte skulle bli för hård. Blev underbart gott!

    Ida

  • Väldigt mastig och för söt i min smak. Nja, kommer inte göra igen.

    Sandra

  • Jättegod. Men mycket bättre utan Center-bitarna.

    Jenny

  • Mmm... Riktigt god variant av kladdkaka :)

    Martin

  • Kakan blev tyvärr en flopp. Råkade göra misstaget att vispa äggen och sockret med den goda tanken att sockret skulle smälta lite. Smeten blev hög och efter 25 minuter i ugnen var smeten nästintill otillagad. Absolut inte torr som det varnades om i receptet. Såhär i efterhand hade jag nog valt ett annat kladdkakerecept, struntat i den kondenserade mjölken, haft totalt 3 rullar center istället för två, och haft i rätt mycket salt i ”snickertryffeln”.

    Emelie

  • Supergod min dotter kräver att vi ska ha den till nyår bäm

    Sami

  • Inget att äta som efterrätt efter en stadig middag, då den är otroligt mäktig. Frös in halva kakan och den var ännu godare att äta direkt ur frysen. Som snickersglass, fast bättre 😋 mums!

    Anna

    Hej Anna! Låter ju underbart att äta denna fryst, tack för ett riktigt bra tips. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Tycker inte det framgår i receptet vart jag ska placera ut centern? På kladdkakan och sedan lägga tryffeltoppingen ovanpå Centern eller? Tycker inte jag kan se någon center på bilden

    Alva

    Hej Alva! Exakt, chokladbitarna ska placeras jämt fördelat på den varma kladdkakan. Tryffeltoppingen breds sedan på kladdkakan när den har svalnat. Chokladbitarna syns inte på bilden eftersom de hamnar under tryffeltoppingen. Hoppas att du gillar kladdkakan! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Framgår inte i receptet när den karamelliserade mjölken skall användas. Marie

    Marie

    Hej Marie! I steg 5 ska den i: Häll upp smeten i den smorda formen, klicka ut den karamelliserade mjölken jämnt i smeten. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Ska den karameliserade mjölken kokas innan?

    Emelie

    Hej Emelie! Nej, det behöver den inte göra. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per bit

Energi2629 KJ / 628 kCal
Fett32 g
Salt0.7 g
Kolhydrater73 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • Kladdkaka med Smash
    Betyg 4.3 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • After Eight-kladdkaka
    Betyg 2.8 av 5.673 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kladdkaka med cheez doodles
    Betyg 4.2 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kladdkaka med fluff
    Betyg 4.3 av 5.68 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad