Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Snickers-kladdkaka med extra kolakräm

Kladdkaka eller godis? Både och! Den hemliga ingrediensen i själva kakan är karamelliserad mjölk, eller dulce de leche som det också heter. Med topping av chokladbitar från Center, mjölkchoklad och salta jordnötter blir det en kladdkaka med snickers på riktigt – kladdigt, krispigt, sött och salt i en salig chokladig blandning med inslag av kola.
Tips på fler kladdkakerecept .

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kladdkaka: Smält smöret och låt svalna något.
  3. Rör ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Vispa inte kladdkakesmeten då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.
  4. Smöra och bröa en rund form på cirka 24 cm i diameter med avtagbara kanter.
  5. Häll upp smeten i den smorda formen, klicka ut den karamelliserade mjölken jämnt i smeten.
  6. Grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten, den stannar till sig efter 3-4 timmar i kylen.
  7. Medan kladdkakan är varm placerar du ut dina två rullar med center, ställ sedan kallt.
  8. Topping: Gör tryffeltoppingen genom att värma upp grädden i en kastrull, bryt ner chokladen och rör den glansig.
  9. Ta bort från plattan och rör ner jordnötterna. Klicka ut snickerstryffeln över den kalla kladdkakan och bred ut till ett jämnt lager.

Receptet bjuder Jennys matblogg på, tack för det!

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 12 bitar
Kladdkaka
  • 150 g smör (+ lite extra till formen)
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl (+ lite extra till formen)
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 burk karamelliserad mjölk (à ca 400 g)
  • 2 rullar chokladbitar (gärna center)
Tryffeltopping
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad
  • 2 dl salta jordnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2629 kJ / 628 kCal