Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Kladdkaka med Smash

Sött, salt, kladdigt och krispigt. Denna kladdkaka har allt! Här blandar du ner det sötsalta snackset Smash i smeten som med sin krispiga textur kompletterar kakans kladdighet utmärkt. Toppar gör vi också med Smash. Varför begränsa sig liksom?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 - 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Kladdkaka: Smält smöret i en stor kastrull.
  3. Hacka chokladen och häll i smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills all choklad har smält.
  4. Häll i de övriga ingredienserna utom Smash och rör om tills allt är väl blandat.
  5. Blanda till sist i Smash.
  6. Häll smeten i en smörad form.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min.
  8. Topping: Häll på toppingen och ställ i ugnen några minuter tills Smashbitarna har smält samman.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.
Recept och bild i samarbete med OLW.

Ingredienser

Portioner: 8 - 10 bitar
Kladdkaka
  • 100 g smör
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 100 g Smash
Topping
  • 100 g Smash
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1857 kJ / 445 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer