Om du inte kan få nog av det kladdiga i kladdkakan är detta kakan för dig! En extra dimension av kladdighet ges nämligen genom att trycka ner bitar mjölkchoklad när smeten ligger i formen. Låt sedan allt gosa till sig i ugnen och servera till allas förtjusning.
Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri choklad.
Recept och bild i samarbete med Marabou.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Inte smält smör? Känns lite vanligare
Katja
2023-03-08Hej Katja! I detta recept har receptkreatören valt rumsvarmt smör. Hoppas du gillar kakan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-09mitt barnbarn är allergisk mot gluten och ägg, nötter är värst, vad gör man då?
Yvonne
2022-05-25Hej. Nu skall jag prova göra denna kladdkaka som ser mumsig ut. Men jag har två springformar, en 28 cm och en 24 cm, vilken skall jag använda för receptet? Med vänlig hälsning Linn
Linn
2021-11-27Hej Linn! Tack för din fråga! Vi rekommenderar en form med ca 24 cm i diameter. Vi har nu uppdaterat receptet med storleken på formen i texten. Det går bra att göra den i en större form också men då blir den tunnare. Om du bakar kladdkakan i en större form än 24 cm så håll koll på kakan i ugnen, gräddningstiden kan behöva justeras (kortare tid). Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-11-30