Kladdigaste kladdkakan med mjölkchoklad

192
7
Kladdigaste kladdkakan med mjölkchoklad

Om du inte kan få nog av det kladdiga i kladdkakan är detta kakan för dig! En extra dimension av kladdighet ges nämligen genom att trycka ner bitar mjölkchoklad när smeten ligger i formen. Låt sedan allt gosa till sig i ugnen och servera till allas förtjusning.

Skriv ut
Kladdigaste kladdkakan med mjölkchoklad

Ingredienser

8 portioner
3
ägg
3 dl
socker
4 - 6 msk
kakao
125 g
rumstempererat smör
1 1/2 dl
vetemjöl
150 g
mjölkchoklad

För alla

Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri choklad.

Recept och bild i samarbete med Marabou.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

192

Kommentarer

Sofia

2020-02-06

Otroligt god! Bästa receptet på kladdkaka jag någonsin gjort! Serverade den kall, så mjölkchokladen blev ju hård, men det gjorde inget! Det blev gott med en annan konsistens för att bryta av mot det kladdiga! Rekommenderar verkligen detta.

Inger

2019-12-02

Så himla god, den har gjort succé både på middagsbjudning och till fredagsfika på jobbet. Ett tips är Marabou med smak av pepparkaka, hade i hela chokladkakan...

Eva

2017-09-27

Kanske ni ska ange storleken på formen, så att alla kan hålla samma tid i ugnen. Eva

Näringsvärde per portion

Energi 1819 KJ / 435 kCal
Fett 22.7 g
Salt 0.31 g
Kolhydrater 50.4 g
Protein 6.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept