UNDER 45 MIN | Medel

Kladdigaste kladdkakan med mjölkchoklad

Om du inte kan få nog av det kladdiga i kladdkakan är detta kakan för dig! En extra dimension av kladdighet ges nämligen genom att trycka ner bitar mjölkchoklad när smeten ligger i formen. Låt sedan allt gosa till sig i ugnen och servera till allas förtjusning.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner kakao, smör och mjöl.
  2. Smörj och bröa en form. Häll smeten i formen, tryck ner bitarna av mjölkchoklad, täck över dem med smet. Grädda i 175°C cirka 18 minuter.

För alla

Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri choklad.

Recept och bild i samarbete med Marabou.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 - 6 msk kakao
  • 125 g rumstempererat smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 150 g mjölkchoklad

Näringsvärde
Per portion

Energi 1819 kJ / 435 kCal