Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kladdkaka med cheez doodles

Den här kladdkakan med ostbågar kan få vem som helst att börja dregla. För visst får kombinationen sött och salt det att vattnas i munnen! En klassisk kladdkaka toppas med världens enklaste topping – ostbågar varvade med smält mjölkchoklad. Bjuds med fördel på cheez doodle day den 5 mars.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 kaka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Kladdkaka: Smält smöret i en stor kastrull. 
  3. Finhacka chokladen och häll det i det smälta smöret. Rör om tills all choklad har smält. 
  4. Rör i socker, vaniljsocker och ägg. 
  5. Sikta i mjöl, salt och kakao. 
  6. Blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i en smörad och bröad springform, 24 cm i diameter. 
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. Låt svalna.
  8. Topping: Smält chokladen till toppingen och häll i ostbågarna. 
  9. Rör om tills alla ostbågar är täckta med choklad. 
  10. Häll ostbågarna över kakan och låt chokladen stelna.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild Maria Culha, OLW.

Näringsberäkningen är på hela kakan.

Tips

Om du har ont om tid eller inte vill baka så går det bra att använda en färdig kladdkaka som du hittar i frysdisken. Tina kladdkakan enligt anvisningarna på förpackningen och toppa med cheez doodle topping.

Ingredienser

Portioner: 1 kaka
Kladdkaka
  • 100 g smör (+extra till formen)
  • 100 g ljus- eller mörk choklad
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 msk kakao
Topping
  • 400 g mjölkchoklad
  • ca 1/2 påse ostbågar/cheez doodles (à 225 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 23306 kJ / 5570 kCal