Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

After Eight-kladdkaka

Få saker passar så bra till kaffet som mintchoklad, och en kladdkaka med After eight tar denna kombo till nya höjder. Smält After eight är en välbeprövad metod för en god efterrätt, flitigt testat under 80-talet. After eight stoppas både i smeten och får garnera den härliga toppingen av tryffel - less is more, släng dig i väggen! Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kladdkaka: Smält smöret och låt svalna något.
  3. Rör ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Vispa inte kladdkakesmeten då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.
  4. Smöra och bröa en rund form på cirka 24 cm i diameter med avtagbara kanter.
  5. Häll upp smeten i den smorda formen, tryck ner 10- 15 after eight-bitar och grädda i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter.
  6. Den ska fortfarande vara lös i mitten, den stannar till sig efter 3-4 timmar i kylen. Gör tryffeltoppingen innan du ställer in kakan i kylen.
  7. Topping: Häll grädden i en kastrull och bryt ner chokladen. Låt smälta under omrörning och rör chokladen blank.
  8. Häll tryffeltoppingen över kladdkakan och ställ svalt i kylskåp.
  9. När toppingen svalnat något så trycker du ner after eighten i ett snyggt mönster över kakan.
  10. Till servering: Serveras med lättvispad grädde.

Den här kladdkakan bjuder Jennys matblogg på, tack för det!

Näringsberäkningen är per bit inkl. grädde.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 12 bitar
Kladdkaka
  • 150 g smör (+ lite till formen)
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl (+ lite till formen)
  • 1 nypa flingsalt
  • 15 bitar after eight
Tryffeltopping
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 300 g mjölkchoklad
  • after eight bitar
Till servering
  • vispgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2589 kJ / 619 kCal