After Eight-kladdkaka
Få saker passar så bra till kaffet som mintchoklad, och en kladdkaka med After eight tar denna kombo till nya höjder. Smält After eight är en välbeprövad metod för en god efterrätt, flitigt testat under 80-talet. After eight stoppas både i smeten och får garnera den härliga toppingen av tryffel - less is more, släng dig i väggen! Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Ingredienser
ca 12 bitar
Kladdkaka
150 g smör (+ lite till formen)
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 - 5 msk kakao
2 dl vetemjöl (+ lite till formen)
1 nypa flingsalt
10 - 15 bitar after eight
Tryffeltopping
3/4 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
after eight bitar
Till servering
vispgrädde
Gör så här
Den här kladdkakan bjuder Jennys matblogg på, tack för det!Näringsberäkningen är per bit inkl. grädde.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2589 KJ / 619 kCal
Fett35 g
Salt0.5 g
Kolhydrater68 g
Protein7 g
Kommentarer
Heeelt fantastiskt god kladdkaka!! Gjorde med after eight mojito.
Alma
2023-04-19Hej Alma! Ja, visst är den god! Spännande med en annan variant på After Eight! Tack för att du delar med dig av ditt tips! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-20Bra recept
Martin
2020-09-02Min är fortfarande efter 25 min VÄLDIGT lös🤤😲. Vad har ni för ugn? Jag får ha min kaka mycket längre inne ser ja☹
Pia
2020-05-07Hej Pia! Denna kaka ska vara lite lös i mitten när du tar ut den, den vill vila i kylen ett par timmar. Sen är ju ugnar lite knepiga, alla beter sig olika. Hoppas kakan blev riktigt smarrig tillslut. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-08