Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Snapsbollar

Snapsbollar är utsökta tryfflar av mörk choklad, grädde, kakao och brännvin. En skvätt Rånäs brännvin gör snapsbollarna obeskrivligt goda. De är förstklassiga till kaffet.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 tryfflar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp grädden. Häll den över den mörka chokladen.
  2. Tillsätt Rånäs brännvin. Rör till en slät smet och låt stelna i kylen. 
  3. Rulla tryfflar och vänd dem i kakao.

Tips

Serveras gärna till kaffet.

Ingredienser

Portioner: 20 tryfflar
  • 2 dl grädde
  • 200 g hackad mörk choklad (64-72%, t ex manjari)
  • 2 msk Rånäs brännvin
  • 1 dl kakao
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer