Tryfflar med anchochili och choklad
Förstklassig chokladdessert med kryddig anchochili. Tryfflarna smälter på tungan och smakerna av mörk choklad, lingon och chilipeppar får dig att önska mer!
Ingredienser
15 bitar
175 g mörk choklad
50 g osaltat smör
1 äggula
1 dl färska eller frysta lingon
1 äggvita
1/2 dl strösocker
2 msk kakao
1 msk mald chilipeppar av anchovariant
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Går det att frysa tryfflar?
Jessica
2022-12-07Hej Jessica! Det går bra att frysa tryfflarna. Ta ut dem en stund innan de ska serveras så tinar de fort i rumstemperatur. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-11-03Tänkte göra till julafton. Hur länge håller dom? Kan jag förvara i kyl?
Saara
2020-12-10Hej Saara! Om du förvarar dom i en lufttät burk i kylen så håller dom i minst 2-3 dagar, eventuellt längre. Som alltid med all mat, använd sinnen (titta, lukta och smaka) för att avgöra hållbarheten. Hoppas att du gillar tryffeln! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-12-10Riktigt super duper goda tryfflar!
Caroline
2007-12-18