Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gourmetrullar med tonfiskröra

Dessa smarriga gourmetrullar med tonfiskröra är perfekta att ta med till stranden eller i skidbacken. Din krämiga röra av tonfisk, lök, majonnäs och crème fraiche får härlig smak av sweet chilisås före den klickas i brödet. Rulla ihop och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Gaffelmosa potatisen grovt.
  2. Häll av tonfisk. Mosa tonfisken med en gaffel och blanda med lättcrème fraiche franska örter, majonnäs och sweet chilisås. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Strimla rödlök och isbergssalladshuvud.
  4. Lägg ut ark av aluminiumfolie (1 för varje portion) och lägg på rektangulära mjuka tunnbröd (1 för varje portion). Fördela mos, tonfisk, lök och sallad i en sträng mitt på brödet. Rulla ihop och slå in i folien. Servera med saltgurka.

För alla

Fri från gluten om lämpligt bröd används.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Kolla ingrediensförteckningen på majonnäsen och tunnbrödet.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche, läs ingrediensförteckningen på tunnbrödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 2 burkar tonfisk (à 200 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche franska örter
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 rödlök
  • 1/3 isbergssalladshuvud (à 300 g)
  • 4 tunnbröd
  • saltgurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?