Snabbrimmad lax med ruccola och persika

Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Snabbrimmad lax med ruccola och persika

Den här charmiga rimmade laxen går snabbt för dig att tillaga. Du gör en livfull salladsbädd av bulgur blandat med rucola, persika och musslor och sveper in mixen i en syrlig och het dressing. Vackert och smakfullt.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

Snabbrimmad lax med ruccola och persika

Ingredienser

4 portioner
4 bitar laxfilé (à ca 150 g)
ca 3 dl bulgurvete
3/4 rödlök
1 burk persikohalvor (à 420 g)
1 kruka rucola
1/2 dl mild olivolja
3 msk färskpressad citronjuice
1 burk rökta musslor (à 105 g) eller skalade räkor, gärna rökta
chiliflakes (t ex red hot chili pepper på burk)
salt
peppar

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner.
00:20:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • inget vidare....

    Sara

  • Gott! Hade ingen lust att ha i räkor eller musslor, så det skippade vi, och vi tog lite mindre olivolja än i receptet. Det blev jättebra.

    Anne

Näringsvärde per portion

Energi2810 KJ / 670 kCal

Testa liknande recept

  • Pizza med persika och getost
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hallon- och persikoslush
    Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Shrub med persika
    Betyg 4.4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Persikoklyftor med hallonsås
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad