Persikoklyftor med hallonsås

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Persikoklyftor med hallonsås

En väldigt lättlagad och smakrik dessert som passar alla åldrar. Mixa ihop hallon och socker till en ljuvlig hallonsås och servera med persikoklyftor och en klick grädde. Barnsligt gott!

Persikoklyftor med hallonsås

Ingredienser

4 portioner
1   paket frysta, tinade hallon (à 200 g)
3 msk  vatten
2 msk  strösocker
1   burk avrunna persikohalvor i klyftor
lättvispad grädde till servering

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: ersätt grädde med soja- eller havrebaserad gräddersättning.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi971 KJ / 232 kCal
Fett10.5 g
Kolhydrater32.5 g
Protein1.8 g

Testa liknande recept

Peach-Melbasylt
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smulpaj med blåbär och hallon
Betyg 3.9 av 5.
157 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pavlova med hallon och choklad
Betyg 3.1 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallon- och persikoslush
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Peach Melba-krans med maräng och kanderad mandel
Betyg 4.6 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Iste med persika, ingefära och hallon
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga