Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Persikoklyftor med hallonsås

En väldigt lättlagad och smakrik dessert som passar alla åldrar. Mixa ihop hallon och socker till en ljuvlig hallonsås och servera med persikoklyftor och en klick grädde. Barnsligt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa frysta, tinade hallon, vatten och strösocker till en sås med mixerstav eller i en matberedare.
  2. Skär persikohalvor i klyftor.
  3. Servera med hallonsås och en klick lättvispad grädde.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: ersätt grädde med soja- eller havrebaserad gräddersättning.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket frysta, tinade hallon (à 200 g)
  • 3 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 burk avrunna persikohalvor i klyftor
  • lättvispad grädde till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 971 kJ / 232 kCal