Shrub med persika
Släck törsten med shrub – en typ av vinägerdryck som smakar både syrligt och sött. Prova vårt recept på persikoshrub där konserverade persikor mixas tillsammans med honung och äppelcidervinäger och serveras med vatten, is och gärna några citronskivor.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020
Ingredienser
ca 1 liter
1/2 burk konserverade persikohalvor (à ca 400 g)
3 msk äppelcidervinäger
3 msk honung
8 dl kallt vatten
krossad is
citronskivor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod drink! Bytte till aprikoser, krävde mer än halva burken 🍑
Anna-karin
2020-06-14Så gott! Perfekt som fördrink. Gjorde även en vända utan vatten, bara krossad is, och passa då perfekt som efterrätt 🤗
Johanna
2020-04-25Funkar det lika bra med vitvinsvinäger kanske?
Emelie
2020-04-23Hej Emelie! Det bör gå fint att byta, men jag skulle börja med att mixa i 1 msk och smaka av och sen öka upp mängden vinäger efter behov pga att vitvinsvinäger är skarpare i smaken. Du får gärna skriva hur du gjorde och vad du tyckte här i receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-04-24