UNDER 15 MIN | Enkel

Shrub med persika

Släck törsten med shrub – en typ av vinägerdryck som smakar både syrligt och sött. Prova vårt recept på persikoshrub där konserverade persikor mixas tillsammans med honung och äppelcidervinäger och serveras med vatten, is och gärna några citronskivor.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av lagen (spar lag till persikorna som blir över) och mixa persika, vinäger och honung till en slät kräm.
  2. Häll i en kanna och blanda med vatten, is och gärna citronskivor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 1 l
  • 1/2 burk konserverade persikohalvor (à ca 400 g)
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk honung
  • 8 dl kallt vatten
  • krossad is
  • citronskivor