Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Parmalindad hoki med kronärtskockskräm

Hokifilé med färsk basilika som inlindas i parmaskinka innan tillagning blir en njutning för gommen vid servering tillsammans med en kräm på kronärtskockor och vitlök. Ditt nya recept är Parmalindad hoki med kronärtskockskräm, varsågod!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvtina fisken. Skär fiskblocket mitt i tu och klyv det sedan till fyra kvadrater.
  2. Repa bladen från basilikan. Lägg basilikabladen på fisken och krydda med salt och peppar.
  3. Linda två skivor vardera runt fisken och fäst ihop med små trästickor. Pensla med oljan.
  4. Grilla fiskpaketen högt upp på utegrill eller i grillpanna ca 5 min per sida.
  5. Låt kronärtskockorna rinna av. Mixa dem tillsammans med skalad vitlöksklyfta, citronsaft och olivolja med mixerstav eller i en liten matberedare. Smaka av med salt och peppar. Strimla basilikan och blanda i krämen.
  6. Servera den parmalindade hokin med kronärtskockskrämen, pasta och rucolasallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g djupfryst hokifilé
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 8 stora skivor parmaskinka
  • 1 msk olja
Kräm
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à 400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad saft av citron
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1/2 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer