Snabbpicklad morot

Ett väldigt enkelt sätt att förhöja smaken på olika grönsaker och rotfrukter är att låta dem dra i en sötsyrlig ättikslag. Det räcker med knappt en halvtimme för att ge smak. Och lite pickles, här i form av morot, lyfter såväl sallader som burgare och wraps.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Gör så här
00:20:00
Näringsberäkningen är per sats.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Energi1192 KJ / 285 kCal
Fett0.6 g
Salt0.2 g
Kolhydrater64 g
Protein2 g
Kommentarer
3 stFunkar mycket bra till att även snabbpickla rödlök och squash, säkert för andra grönsaker också.
Edvin
Fick göra dubbelt med lag till angivnen mängd morötter
Jennie
Hur länge kan man spara detta i kylen?
Jennifer
Hej Jennifer! Med bra råvaror, god hygien, ren burk och om lagen täcker morötterna så håller de säkerligen minst 1 månad i kylen. Det bästa är, som alltid, att dofta och smaka om man är osäker. Hälsningar Ulrika
ICA-köket