Köttfärsgulasch med baguette
En värmande köttfärsgulasch är sällan fel! Köttfärs som får fräsas med lök och morötter, smaksätts med kryddor och lagerblad. Serveras med en krämig smetana och fluffiga baguetter. Ja, detta får stå för kvällens middag.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2020
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1/2 påse morötter (à 500 g)
1 bakpotatis
1 röd paprika
500 g blandfärs
1/2 msk olja
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 lagerblad
2 förp pastasås med vitlök (à 390 g)
1 l vatten
1 köttbuljongtärning
4 mini baguetter
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
2 dl smetana
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3127 KJ / 745 kCal
Fett44 g
Salt5 g
Kolhydrater52 g
Protein33 g
Kommentarer
Jättegod soppa som hela familjen tyckte om. Bakade frallor till.
Jenny
2021-08-16Inte gott alls. Vilken besvikelse.
Rebecca
2021-03-03Det ska inte vara skiva potatis och riva morötterna?
Fredrik
2021-01-10Hej Fredrik! I detta recept ska det vara precis som det står, morötterna ska skivas och potatisen rivas. 😊 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-01-12