UNDER 45 MIN | Medel

Köttfärsgulasch med baguette

En värmande köttfärsgulasch är sällan fel! Köttfärs som får fräsas med lök och morötter, smaksätts med kryddor och lagerblad. Serveras med en krämig smetana och fluffiga baguetter. Ja, detta får stå för kvällens middag.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skiva lök och morötter. Tvätta och riv potatisen med skalet på. Dela och kärna ur paprikan. Skär paprikan i tärningar.
  3. Fräs färsen i oljan i en gryta och rör i lök och morötter. Tillsätt paprikapulver, salt, peppar, lagerblad och den rivna potatisen. Rör ner paprikan, pastasåsen, vattnet och smulad buljongtärning. Låt sjuda i 8 minuter.
  4. Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Hacka persiljan grovt.
  6. Toppa gulaschen med persilja och smetana och servera med brödet.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Koka gulaschen med 1 tsk kummin (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • 1 bakpotatis
  • 1 röd paprika
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 msk olja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 lagerblad
  • 2 förp pastasås med vitlök (à 390 g)
  • 1 l vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 4 mini baguetter
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 2 dl smetana

Näringsvärde
Per portion

Energi 3127 kJ / 745 kCal