Köttfärsgulasch med baguette

16
5
Köttfärsgulasch med baguette

En värmande köttfärsgulasch är sällan fel! Köttfärs som får fräsas med lök och morötter, smaksätts med kryddor och lagerblad. Serveras med en krämig smetana och fluffiga baguetter. Ja, detta får stå för kvällens middag.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2020

Köttfärsgulasch med baguette

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1/2
påse morötter (à 500 g)
1
bakpotatis
1
röd paprika
500 g
blandfärs
1/2 msk
olja
1 tsk
paprikapulver
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
2
lagerblad
2
förp pastasås med vitlök (à 390 g)
1 l
vatten
1
köttbuljongtärning
4
mini baguetter
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
2 dl
smetana

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Koka gulaschen med 1 tsk kummin (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Fredrik

1/10/2021

Det ska inte vara skiva potatis och riva morötterna?

Redaktionen ICAse

1/12/2021

Hej Fredrik! I detta recept ska det vara precis som det står, morötterna ska skivas och potatisen rivas. 😊 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Anna

2/29/2020

Jättegott tyckte hela familjen!

Emma

2/26/2020

Supergott verkligen! Stora portioner

Näringsvärde per portion

Energi 3127 KJ / 745 kCal
Fett 44 g
Salt 5 g
Kolhydrater 52 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept