Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Snabblagad ingefärsgryta

Magnifikt smakrik ingefärsgryta som är matig, livfull och snabblagad. Skinka, lök, morötter och ingefära är några av ingredienserna som tillsammans med grädde smaksätter grytan och gör den ljuvlig.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i tunna strimlor. Skala och skiva löken. Skala och skär morötterna i tunna strimlor.
  2. Koka upp vattnet med kalvfond, soja, ingefära, salt och peppar i en gryta. Lägg i lök och morötter och låt koka upp på nytt.
  3. Tillsätt köttet och låt puttra under lock ca 10 min. Blanda grädden med mjölet och rör i grytan. Låt koka ytterligare några min.
  4. Tillbehör: Servera ingefärsgrytan med äggnudlar och strimlad kinakål.

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk skinka i bit
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 4 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 msk soja
  • 1 1/2 msk färskriven ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 msk vetemjöl
Tillbehör
  • äggnudlar
  • strimlad kinakål
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / 510 kCal
Fett: 9,5 g
Läs mer om näringsvärden